MINDFULNESS ALAPÚ KOGNITÍV TERÁPIA (MBCT) TANFOLYAM

MINDFULNESS ALAPÚ KOGNITÍV TERÁPIA (MBCT) TANFOLYAM

A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia (MBCT) a kognitív viselkedésterápia negatív gondolkodás felismerésére és azok megváltoztatására irányuló módszereit kombinálja a keleti tanítások tudatos jelenlétre vonatkozó technikáival. Az MBCT elsősorban a visszatérő depresszió kezelésében célravezető, de a legújabb kutatási eredmények szerint más érzelmi problémák kezelésében is hatásos Javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, a szorongást és fokozza az aktivitást és a vitalitást. Számos vizsgálat támasztja alá, hogy az MBCT program elvégzése és annak gyakorlása felére csökkenti a klinikai depresszióba való visszaesés kockázatát, továbbá legalább olyan hatásos, mint az antidepresszánsok alkalmazása.

A kutatási eredményeken nyugvó 8-hetes MBCT program célja, hogy a résztvevők tartósan fennálló kellemetlen hangulataikkal való megküzdésükhöz módszereket sajátítsanak el. Megtanulnak kiszabadulni a depresszió és más érzelmi problémákat kiváltó aggodalom és rágódás, valamint bizonyos dolgok elkerülésének vagy életükből való kiszorításának folyamatából.

Az MBCT módszer elsajátítása nem helyettesíti az orvosi, pszichiátriai és pszichoterápiás kezeléseket.

Részvételi díj:

60 000 Ft, kedvezményes ár: 50 000 Ft., támogatói ár: 70 000 Ft.

Kedvezményes áron vehetnek részt a tanfolyamon azok, akik szűkösebb anyagi helyzetben vannak és a részvételi díj megfizetése nehézséget jelent számukra. Ha megteheti a támogatói ár megfizetését, akkor az ő nevükben is köszönöm, hogy hozzájárul a részvételükhöz. A három részvételi díj közül mindenki szabadon, indoklás nélkül választhat.

A részvételi díj tartalmazza az orientációs beszélgetést, a 8 hetes (heti egy alkalommal 2 óra) elméleti és gyakorlás fókuszú, csoportos MBCT foglalkozást, valamint az otthoni gyakorlás támogatásához jegyzeteket és hanganyagokat.

 

Dátum

2020. szeptember 30.
Régi esemény!

Időpont

18:00 - 22:00

Résztvételi díj

50000-70000 Ft

Helyszín

Virtuális terem
Jelentkezés