A stressz helyzetek önmagukban nem károsítják az egészségünket, sőt ha sikeresen meg tudunk velük küzdeni hozzájárulhatnak személyes fejlődésünkhöz, sikerélményeinkhez. A külvilág kihívásai akkor válnak káros stressz forrássá, ha az azokkal való megküzdés meghaladja képességeinket, erőforrásainkat. A krónikus stressz fizikai egészség károsító hatását számos kutatás támasztotta alá, de a káros stressz helyzet lelki állapotunkat is befolyásolja.

A stresszre adott leggyakoribb pszichés válasz a szorongás, a folyamatos sikertelen megküzdés pedig fásultságot eredményezhet. Ez a vitális kimerültség gyakran depressziós állapothoz is vezethet. Depressziót rosszabbodó általános érzelmi állapot, lehangoltság, bánat, a produktivitás és a külvilág iránti érdeklődés csökkenése, valamint az önértékelés és a kognitív képességek romlása jellemzi.

Stresszkezelés tréningen a résztvevők megismerkednek a stresszelmélet biológiai és pszichológiai alapjaival, a testi-lelki egészséggel kapcsolatos legújabb kutatási eredményekkel. Felismerik saját stresszel való megküzdési módjukat és megismernek hatékonyabb alternatívákat. Azonosítják életük legstresszesebb területeit, felfedezik a mögöttes okokat és megoldásokat dolgoznak ki az ott felmerülő stressz kezelésére. A tréningen résztvevők hatékony módszereket sajátítanak el a stresszorok által kiváltott belső feszültség csökkentésére. Segítséget kapnak a munkahelyistresszel való megküzdéshez, ami hozzájárulhat a szakmai kihívásoknak való sikeresebb megfeleléshez. Kommunikációs technikákat ismernek meg, amellyel eredményesebben tudják kezelni konfliktusaikat, így képesek lesznek munkahelyi és társas kapcsolataikon javítani, együttműködő és támogató környezetet kialakítani és azokat ápolni.

Részvételi díj

60 000 Ft, amely tartalmazza a tréningen való részvételt megelőző orientációs beszélgetést, valamint a 16 órás (4 x 4 óra) csoportos foglalkozást.

Helyszín

A stresszkezelés tréningek online vagy személyes részvételi formában kerülnek megtartásra. Online tréningek esetén ZOOM program használatával lehet csatlakozni, míg a személyes tanulás helyszíne: 1072 Budapest, Klauzál tér 14. Online tréningek esetén 20, személyes részvételű csoportok esetén 12 fő a maximális létszám.

Jelentkezés

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi elérhetőségeken vagy az űrlap kitöltésével lehetőséges.

pszichologus@somogyiangelika.hu
+36 20 4282 294

Aktuális tréningek

Nem találtunk eseményt!