A Mindfulness Alapú Kognitív Terápia (MBCT) a kognitív viselkedésterápia negatív gondolkodás felismerésére és azok megváltoztatására irányuló módszereit kombinálja a keleti tanítások tudatos jelenlétre vonatkozó technikáival. Az MBCT elsősorban a visszatérő depresszió kezelésében célravezető, de a legújabb kutatási eredmények szerint más érzelmi problémák kezelésében is hatásos Javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, a szorongást és fokozza az aktivitást és a vitalitást. Számos vizsgálat támasztja alá, hogy az MBCT program elvégzése és annak gyakorlása felére csökkenti a klinikai depresszióba való visszaesés kockázatát, továbbá legalább olyan hatásos, mint az antidepresszánsok alkalmazása.

A kutatási eredményeken nyugvó 8-hetes MBCT program célja, hogy a résztvevők tartósan fennálló kellemetlen hangulataikkal való megküzdésükhöz módszereket sajátítsanak el. Megtanulnak kiszabadulni a depresszió és más érzelmi problémákat kiváltó aggodalom és rágódás, valamint bizonyos dolgok elkerülésének vagy életükből való kiszorításának folyamatából.

Az MBCT módszer elsajátítása nem helyettesíti az orvosi, pszichiátriai és pszichoterápiás kezeléseket.

Részvételi díj

Az aktuális tréning meghirdetésénél megadva.

Helyszín

A tréningek online vagy személyes részvételi formában kerülnek megtartásra. Online tréningek esetén ZOOM program használatával lehet csatlakozni, míg a személyes tanulás helyszíne: 1024 Budapest, Fillér utca 19. Online tréningek esetén 20, személyes részvételű csoportok esetén 12 fő a maximális létszám.

Jelentkezés

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi elérhetőségeken vagy az űrlap kitöltésével lehetőséges.
pszichologus@somogyiangelika.hu
+36 20 4282 294

Aktuális tréningek

Nem találtunk eseményt!